Elsősegély tanfolyam (EFR)

A PADI Mentőbúvár tanfolyam döntő fontosságú lépés a búvár ismeretének és tapasztalatának kibővítésében. Ha már ennek a tanfolyamnak az elvégzésén gondolkodsz, az azt jelenti, készen állsz arra, hogy kibővítsd a problémamegelőzési és balesetkezelési készségeidet. Képes vagy már önmagadon túl nézni és ügyelni tudsz a többi búvár biztonságára. Ahhoz azonban, hogy valóban mentőbúvárrá válj, el kell végezned az EFR elsősegélynyújtó tanfolyamot. Az EFR tanfolyam egy képzési alapprogram az újraélesztésben és elsősegélynyújtásban. Mivel a mentőbúvár tanfolyamok nem tanítják meg sem az újraélesztést, sem az alapvető elsősegélynyújtást, viszont alkalmazzák ezeket a készségeket, illetve építenek rájuk, előfeltétele a tanfolyam elvégzésének, hogy előbb képzett elsősegélynyújtó váljon belőled.

A tanfolyam a következőképpen épül fel: eligazítással kezdünk, amely keretében tájékoztatunk a fontosabb tudnivalókról, a tanfolyammal kapcsolatban. Azután egy videó film megtekintése következik, ahol vizuálisan is ismereteket szerezhetsz, látod és hallod is azt, amiről a későbbiekben tanulni fogsz. Az elméleti összefoglalást a készségek gyakorlása követi, ahol gyakorlatban is megtanuljuk, milyen módon reagálunk egy baleset bekövetkezése után, végül pedig a forgatókönyvszerű gyakorlás. Minden mentési helyzet olyan körülményeket fog feltételezni, amilyenekkel a valóságban is találkozhatunk, itt az összes addig tanult készséget életszerű körülmények között alkalmazzuk majd.

Az elsősegély tanfolyam magában foglalja az elsődleges ellátás (CPR) és a másodlagos ellátás (First Aid) készségeinek elsajátítását. Az elsődleges ellátás az életveszélyes helyzetek kezelésére fókuszál (mesterséges lélegeztetés, szív-tüdő újraélesztés, fulladás kezelése, Automata külső defibrillátor használata, komoly vérzés kezelése), míg a másodlagos ellátás a nem közvetlenül életveszélyes helyzetek (sérülések, betegségek, kötözés) kezelését tartalmazza, amikor a mentőszolgálat késik, vagy nem elérhető.

A tanfolyam befejezésekor – amennyiben szükséges – azonnal kiállítunk egy ideiglenes igazolványt, ami 3 hónapig érvényes. A végleges kártya kb. egy hónap múlva érkezik meg. A kártya nemzetközileg elismert. A tanfolyam sikeres elvégzéséről kiállított plasztik kártya 2 évig érvényes. Ezután frissítő tanfolyamra van szükség.

Az előadások a létszámtól, valamint a gyakorlásra szükséges időtől függően, kb. 6-8 órát vesznek igénybe.

A tankönyv ára: 25,- EURO 
(ha még nincs EFR tankönyved szükséges a tanfolyam elvégzéséhez).

A tanfolyam ára: 20 000,- Forint, amely tartalmazza a speciális EFR kártyadíjat is!