NITROX specialitás

Enriched Air Diver (NITROX -Dúsított levegős búvár) búvártanfolyam

A tanfolyam felépítése:

Ez a tanfolyam tudásfejlesztésből és gyakorlati alkalmazásból áll és nem tartalmaz gyakorló merüléseket. Vagyis irány az iskolapad! Lesz egy szép színes könyved, tele képekkel és magyarázatokkal. Ezt át kell olvasnod. Ezen kívül szükséges kitöltened a benne található tudásáttekintőket is. A tanfolyamon megismerkedsz a 22-40 % oxigéntartalmú, oxigénnel dúsított levegővel történő dekompresszió nélküli merülés eljárásaival, biztonsági előírásaival, veszélyeivel, kockázataival, előnyeivel és a használható felszerelésekkel. Megnézünk egy erről készült videót és ellenőrizzük a tudásáttekintőket.
gyakorlati foglalkozás ezúttal a tanteremben zajlik. Megnézzük miképpen tudod a merüléshez használt gázkeverék összetételét (oxigéntartalmát) megmérni, és hogyan kell a fontos adatokat feltüntetni a palackodon, valamint megismerkedünk a feltöltési naplóval.
A végén vizsgát teszel. Lesz 25 kérdés, amire 25 helyes választ adsz. Ha mégsem, gyakorolni fogunk.

Elsőre nem hangzik túl jól, tudom én. De valami oka csak van annak, hogy a leggyakrabban megszerzett képesítés éppen az Enriched Air specialitás! Nézzük csak! Mivel ebben a gázkeverékben a levegőhöz képest nagyobb az oxigén és kisebb a nitrogén tartalom, kevesebb nitrogén oldódik a szervezetünkbe, mint, ha levegőt lélegeznénk. Így akár 30-50 %-kal is hosszabb ideig maradhatunk a víz alatt anélkül, hogy átlépnénk a dekompressziós határokat. Ez már önmagában is elég indok, hiszen több időt tölthetsz kedvenc tevékenységeddel! Ezen kívül sokan számolnak be arról is, hogy sokkal fittebbek, kevésbé érzik magukat fáradtnak, ha enriched air-el végezték a merüléseket. 
Ha nem hiszed, járj utána!

Előfeltételek:

Rendelkezned kell PADI Open Water Diver minősítéssel és el kell érned a 15 éves életkort.
Tanfolyam ára: 25 000,- Forint
PADI regisztrációs díj (nemzetközi kártyadíj) + PADI Tankönyv: 105,- EURO

A tanfolyam ára tartalmazza az elméleti és gyakorlati képzést, vizsgát.